FIVE el Joc de Rol: Personalitat

Per una sèrie de motius que ja explicaré en una altra entrada, he deixat d’utilitzar el sistema GURPS en les meves partides i he començat a treballar en un sistema propi. He creat un esquelet general amb el que ja he començat a jugar, però aniré publicant aquí els diferents apartats a mida que els vagi polint.

La primera part que publico no és la que correspòn al primer capítol. La Personalitat és de fet el segon capítol del joc, després de la introducció i les habilitats, però és el que m’ha semblat més interessant de publicar d’entrada. Aquesta part del sistema, a més, es pot aprofitar en qualsevol altre sistema de joc, amb unes mínimes adaptacions.

Podeu trobar el capítol en aquest enllaç: FIVE el Joc de Rol: 01 Personalitat.

Sou lliures de fer comentaris al document, ja que he donat permisos perquè qualsevol persona que accedeixi al document ho pugui fer. Si proposeu millores o correccions valoraré la possibilitat d’incorporar-les en les properes versions.

Tingueu en compte que és només una primera versió, la versió Beta, i que segur que patirà algun canvi a mesura que avanci en el playtesting.

El què m’interessava corregir amb aquestes normes respecte els altrse jocs es resumeix en dos punts:

  • Primer: els jugadors es gasten els punts en habilitats de combat o de màgia, i descuiden les socials per després compensar-ho amb la seva labia. Un jugador que compra habilitats socials llença els punts perquè després no en pot treure profit.
  • Segon: els personatges tendeixen a fer sempre les accions que dicta la lògica, en base al càlcul de riscos i conseqüències.

En aquestes normes he procurat, doncs, el següent:

  • Primer: una habilitat social pot ser tant potent com una habilitat de combat. Utilitzant les habilitats socials, un jugador pot derrotar-ne un altre tant com si l’hagués travessat amb una espasa.
  • Segon: els personatges actuaran, sovint, contra la voluntat del jugador que els controla, i això no es deixarà completament a la interpretació del jugador si no que es farà amb tirades de daus.

El primer punt no es veu completament realitzat en aquest capítol, si no que es complementa amb el capítol d’interacció, que serà el següent que publicaré.

Anuncis

Quant a Roger Trobanoms

Roleplaying Master, playing Fate Core in a Medieval fantasy setting of his own creation.
Aquesta entrada s'ha publicat en FIVE i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s