Màgia: La Màgia de la Foscor

La màgia de la foscor és la màgia practicada per un culte secret, el Culte Negre. Aquest culte venera una entitat extraplanar, la Foscor, vinguda dels Inferns durant les guerres extraplanars de l’univers Prima.

Accés

Per accedir als poders cal pertànyer al culte i haver fet un jurament a un dels avatars de la Foscor, una de les seves múltiples representacions a l’univers. El tipus de poders als quals poden accedir depenent de la seva posició en la jerarquia del culte (vegeu l’entrada sobre els Seguidors de la Foscor).

Els seguidors podien ascendir en la jerarquia prestant serveis al culte, i rebent classes d’un mestre. Els conjurs no costaven d’aprendre, però els poders sí.

Poders

La Foscor garanteix als seus seguidors, els Foscos, una sèrie de poders, alguns en forma d’habilitats sobrenaturals i altres en forma de conjurs.

Habilitats sobrenaturals

 • Percebre -> Vista nocturna: permet veure-hi de nit com si fos de dia, tot i que no permet veure-hi en la foscor absoluta. Per contrapartida, durant el dia hi veuen tan malament com si fos de nit.
 • Percebre -> Espai: permet visualitzar l’espai on es troba el personatge sense veure-hi, emetent uns ultrasons. Només permet detectar els grans volums: parets, mobles, etc., i fer-se una idea general de la seva composició (fusta, pedra, aigua, vidre, etc.). No permet distingir una criatura d’un objecte.
 • Percebre -> Moviment: semblant a l’anterior, però en aquest cas només permet detectar el moviment.
 • Saber / Conèixer -> Símbols en relleu: els seguidors més avançats poden interpretar els símbols en relleu propis del culte, que es troben sobretot a les parets dels seus temples, però també en tauletes de cera.

Conjurs

Per definir aquests conjurs hem utilitzat el suplement FIVE: Sistemes de Màgia. En aquest suplement hi podreu veure al detall com funciona el sistema i una descripció detallada dels conjurs.

 • Cub de foscor (dificultat 6/10). Extingeix tota font de llum dins de la sala. Depenent del resultat de la tirada pot durar entre uns segons i unes hores.
 • L’home irrellevant (dificultat 5/10). El què faci el personatge passarà desapercebut per la resta, simplement no li faran cas, sempre que no interactuï amb algú. Pot durar des d’uns quants segons a uns quants minuts.
 • L’home que no hi va ser (dificultat 3/10). Les accions que faci el personatge no deixaran cap rastre (cap record, petjada, empremta, imatge…). Pot durar des d’uns quants minuts fins un dia sencer.
 • Intencions ocultes (dificultat 7/10). El personatge oculta les seves intencions i pot resistir millor qualsevol intent de treure-li informació, ser localitzat, etc. Pot durar des d’unes quantes hores fins uns quants dies.
 • Maledicció (dificultat 2/10). La persona sobre la qual es llença el conjur patirà una discapacitat permanent equivalent al Grau d’èxit en punts de personatge.
 • Apaga el llum que gasta! (dificultat 6/10). Destrueix una font de llum a la mateixa sala que el llançador. El grau d’èxit determina com d’aparatosa és la destrucció de la font, poden arribar a atordir el seu portador.

El Preu

Malauradament els foscos acaben pagant els seus poders amb la seva integritat mental. Cada vegada que treuen un 1 en una tirada per fer un conjur guanyen un punt de foscor. Al principi de cada partida han de tirar 1d10. Si el resultat és igual o superior als punts de foscor acumulats, han de gastar aquests punts com si fossin punts de personatge per comprar:

 • Una disminució en un factor de personalitat.
 • Una discapacitat mental o sensorial.

Entrades relacionades

Entrades sobre la Foscor.

Anuncis

Quant a Roger Trobanoms

Roleplaying Master, playing Fate Core in a Medieval fantasy setting of his own creation.
Aquesta entrada s'ha publicat en FIVE, Màgia, Montorcan i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Màgia: La Màgia de la Foscor

 1. Retroenllaç: Monstres: la Foscor | Rol de Taula

 2. Retroenllaç: Monstres: Follets negres | Rol de Taula

 3. Retroenllaç: Organitzacions: el Culte Negre | Rol de Taula

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s