Com faig els mapes dels comtats de Laplana? (I)

 

Volia fer un seguit d’entrades per explicar com faig els mapes dels comtats de Laplana. Cal dir que no sóc un bon il·lustrador, i els meus mapes no tenen cap qualitat artística, però fan la seva funció que és situar el jugador. L’ideal seria, a més, que fossin suggerents (que només veure el mapa tinguis ganes d’anar a descobrir aquell punt estrany). Però això ara per ara queda fora del meu abast.

El primer que faig per generar un mapa és utilitzar el programari Fractal Terrains 3, de Profantasy. Amb aquest programari et pots generar tot un planeta fàcilment. Amb aquest programari he generat tot el planeta Montorcan.

Per generar el mapa del comtat amplio la imatge, tal com es veu en la figura anterior. Aquesta àrea és més o menys la que ocupa el comtat d’Infradània. Ara el que faig és exportar-lo a Campaign Cartographer 3, en tres mapes diferents.

L’exemple que utilitzaré és el del comtat de Mir, a l’any 225 AR. En el primer mapa només exporto el perfil de la costa i el perfils de desnivell que millor dibuixen el territori. En aquest cas hi ha el perfil de la costa, i les alçades a 100, 150 i 200 metres.

Mir_aMida_bn

En el segon mapa exporto el relleu, en blanc i negre, amb una línia cada 10 metres de desnivell.

Mir_10m

El tercer mapa exporto, en color, el desnivell cada 50 metres.

Mir_aMida_color

Un cop ho tinc en el Campaign Cartographer ho podria treballar directament amb aquest programa, però no ho faig per diversos motius que explicaré en una altra entrada.

En aquest punt el què faig és exportar els tres mapes a un format JPEG i després ajuntar-les mitjançant el Photoshop. Aquest pas també queda per la propera entrada per no carregar aquesta amb massa imatges.

 

 

Anuncis

Quant a Roger Trobanoms

Roleplaying Master, playing Fate Core in a Medieval fantasy setting of his own creation.
Aquesta entrada ha esta publicada en Metarol. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s