Resum de la sessió “El Baldric de Santa Desfila”

Aquesta entrada és el resum d’un escenari en què vam utilitzar el sistema FATE Core per jugar a la campanya Montorcan: La Reconquesta de Laplana. L’escenari es va allargar una sessió i mitja, els diumenges 31 de gener i 21 de febrer de 2016. Els personatges jugadors eren Ouif, un Arquer extraordinari, Joan Plàtan, un soldat de doble vida, i Hug d’Amarant, un mag gris vitalista, que es va incorporar a la campanya.

Sessions anteriors:

Els documents de la partida els podeu trobar aquí:

Els monstres que vam utilitzar són els d’Inkwell ideas per FATE:

El Debat

Joan Plàtan no va poder estar present al debat, i Hug encara no s’havia incorporat a l’equip, per la qual cosa Ouif estava sol. Se’n va sortir prou bé, i va aconseguir que el seu Baró pogués participar a la recerca de la relíquia sagrada. També Alcorina dels mercenaris ho va aconseguir. L’equip del Varvassor de Fartís va quedar fora.

Investigació

Sortint del debat Ouif va anar directament al temple vitalista d’Amarant, que ja coneixia. Allà li van assignar un bibliotecari, Hug d’Amarant. Malgrat Ouif va arribar primer al temple, va ser el darrer a sortir-ne a causa d’Hug, que és un erudit pedant i es va allargar més del necessari en les explicacions. Això sí, va fer una gran investigació i va explicar a Ouif el tercer miracle de Desfila: la conversió dels ogres al vitalisme.

El viatge

Durant el viatge el grup es va trobar amb uns follets que els feien la punyeta. Bàsicament, es van trobar que al final del segon dia de viatge estaven al mateix punt d’on van sortir al matí. Ouif, piròman, va fer foc al bosc però Hug el va apagar fent ús de la màgia. L’endemà van poder continuar normalment.

Els ogres

Com que ja sabien que els ogres estaven convertits, els personatges van acostar-s’hi en pau i van poder parlar amb ells. Els ogres els van avisar que no intentessin robar res de la tomba, més enllà de la relíquia (el baldric).

Els van acompanyar a l’entrada de la cova, i els van advertir que Alcorina i els mercenaris ja hi havien entrat el dia abans.

La tomba

Un cop dins la tomba, tant Joan Plàtan com Ouif van caure a la temptació i van saquejar la sala del tresor, on hi havia dos cadàvers de mercenaris. Els zombis ogres i els golems es van activar al moment. Un golem va ferir Joan de gravetat, però van poder fugir fent girar els discs.

Al mapa s’hi diu que els discs giren cada 5 minuts. Per fer-ho més fàcil jo vaig fer que els discs giressin cada vegada que es passava d’un disc a un altre, en direcció al centre de la tomba. A la llarga, els personatges es van adonar que d’aquesta manera podien controlar la rotació dels discs, i ho va fer servir per fugir dels golems.

Per altra banda, el mapa té un error. Fent girar els discs tal com diu al mapa, és impossible arribar al centre. Si mireu el document que he enllaçat més amunt, veureu que en cap de les posicions es pot arribar al centre. Vaig haver d’improvisar inventant un accés que no existeix.

En un parell de moments dins la tomba, Ouif va fer foc al rebost i després a la biblioteca. Hug va haver d’utilitzar la màgia en tots dos casos per apagar els focs, i va adquirir l’aspecte apagafocs, que utilitzarà d’una manera tant literal com metafòrica, en el sentit de resoldre problemes.

Després de liquidar un dels golems, van poder arribar al centre. Allí hi van trobar Alcorina, atrapada, ja que un cop dins no tenia manera de sortir (ja que amb el meu sistema no podia activar la rotació dels discs).

La tornada

Sortint de la tomba es van trobar emboscats per l’equip de Fartís, però van aconseguir espantar-los i fer-los fugir.

El problema que van tenir és que, en haver-se endut objectes de la tomba, durant la primera nit del viatge de tornada no van poder aclucar l’ull. Hug, sent un sacerdot vitalista, va fer un ritual i va determinar que Joan Plàtan no sofriria la maledicció si:

  • Es quedava només les dues espases que havia robat i la resta d’objectes (joies i monedes) els tornava a la tomba.
  • Trobava un descendent de Santa Desfila i li donava una de les dues espases que es quedava.

Joan va acceptar, però enlloc de tornar la resta d’objectes a la tomba els va donar als germans fronterers per ajudar-los a construir el nou monestir. Més endavant buscarà el descendent. Mentrestant l’espasa no li dona cap poder, més enllà del fet que és una espasa d’ofertori i per tant de gran qualitat.

Ouif, per la seva banda, va fer un pacte amb el dimoni que el té posseït, l’Incinerador (vegeu l’illa dels dimonis). Ouif va guanyar un nou aspecte demoníac, que se suma al de piròman. Ara, a més, té aparença diabòlica. No és res tan espectacular com banyes i cua, però la gent que el mira troba que fa por, i això el pot perjudicar en les seves relacions socials (però també el pot beneficiar 😉

Després van tornar sense més problema i van lliurar la relíquia als germans fronterers.

Anuncis

Quant a Roger Trobanoms

Roleplaying Master, playing Fate Core in a Medieval fantasy setting of his own creation.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aventures, Laplana, Sessions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Resum de la sessió “El Baldric de Santa Desfila”

  1. Retroenllaç: Resum de la sessió “Caravana a Infradània” | Rol de Taula

  2. Retroenllaç: A la Recerca del Druida | Rol de Taula

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s